550 AP Calculus AB & BC Practice Questions (College Test Preparation)

THE PRINCETON evaluation will get effects. Get additional instruction for a very good AP Calculus AB & BC rating with 550 additional perform questions and answers.

perform makes perfect—and The Princeton Review’s 550 AP Calculus AB & BC perform Questions offers every thing you must paintings your option to the head. within, you’ll locate counsel and methods for tackling and overcoming tough questions, plus the entire perform you want to get the ranking you want.

Inside The publication: the entire perform and techniques You Need
2 diagnostic tests (one each one for AB and BC) that can assist you determine parts of improvement
2 accomplished perform assessments (one every one for AB and BC)
• Over three hundred extra perform questions
• step by step thoughts for either multiple-choice and free-response questions
• perform drills for every verified subject: Limits, features and Graphs, Derivatives, Integration, Polynomial Approximations, and Series
• solution keys and designated factors for every drill and try out question
• enticing tips that can assist you severely determine your development

Show description

Quick preview of 550 AP Calculus AB & BC Practice Questions (College Test Preparation) PDF

Best Nonfiction books

Pearl Lowe's Vintage Craft: 50 Craft Projects and Home Styling Advice

Classic clothier Pearl Lowe indicates you the way to create the real classic glance on your own residence together with her professional suggestion and straightforward craft initiatives. This useful advisor, entire with inspiring images contains . .. * 50 step by step craft tasks * stitching, portray, upcycling and crafting secrets and techniques * A how-to advisor to sourcing your personal classic treasures * And Pearl's little black ebook of retailers and providers An absolute must-have for fanatics of classic and all issues hand-crafted.

SAP® NetWeaver Portal Technology: The Complete Reference

Your Hands-on consultant to SAP NetWeaver Portal TechnologyMaster SAP NetWeaver Portal with the main finished, step by step reference on hand at the whole portal implementation existence cycle. Written by way of SAP architect Rabi Jay, this e-book presents every little thing you want to plan, layout, set up, configure, and administer SAP NetWeaver Portal, together with SAP NetWeaver software Server Java.

Cloud Computing, A Practical Approach

"The promise of cloud computing is right here. those pages give you the 'eyes vast open' insights you want to remodel what you are promoting. " --Christopher Crowhurst, vp, Strategic expertise, Thomson ReutersA Down-to-Earth advisor to Cloud ComputingCloud Computing: a pragmatic method presents a entire examine the rising paradigm of Internet-based firm purposes and providers.

Database Concepts (7th Edition)

For undergraduate database administration scholars or enterprise execs   Here’s useful support for knowing, growing, and dealing with small databases—from of the world’s major database gurus. Database thoughts by means of David Kroenke and David Auer offers undergraduate database administration scholars and company execs alike a company knowing of the options in the back of the software program, utilizing entry 2013 to demonstrate the options and methods.

Extra resources for 550 AP Calculus AB & BC Practice Questions (College Test Preparation)

Show sample text content

The curve y = ax3 + bx2 + cx + d passes in the course of the element (2, eight) and is basic to y = − x − four at (0, –4). If b = five, what's the price of a? (A)   –2 (B)   − (C)   − (D)   –1 (E)   − 14. At what time does the particle swap path if the location functionality is given by means of x(t) = 2x4 − 4x3 + 2x2 − eight, the place t > zero? (A)    (B)   1 (C)    (D)   2 (E)    15. what's the particle’s speed at t = three if and x = 3x3 − 2x2 + four and y = 2x2 + 3x − 7? (A)   69 (B)   15 (C)    (D)     4 (E)    sixteen. Use differentials to approximate (5. 2)3. (A)   125 (B)   130 (C)   135 (D)   140 (E)   145 17. The radius of a cylinder is elevated from nine to nine. 03 inches. If the peak continues to be consistent at 12 inches. Estimate the switch in quantity. (A)   0. 005π in3 (B)   3. 24π in3 (C)   6. forty eightπ in3 (D)   9π in3 (E)   12π in3 18. Use differentials to approximate cos275°. (A)    (B)    (C)    (D)    (E)    19. locate the size of the curve y = from x = zero to x = 6. (A)    (B)   20 (C)    (D)    (E)   21 20. If x2 + y2 = 25, then locate the slope of the tangent that passes during the point(2,4). (A)   –1 (B)   – (C)     0 (D)     (E)     1 21. locate the equation of the tangent line to the curve x2 + xy + y2 = three at (1,1). (A)   3x – y = 2 (B)   x – y = 2 (C)   3x + y = 2 (D)   x + y = 2 (E)   x – 3y = –2 22. what's the slope of the road common to the curve f(x) = x4 + 3x2 that passes during the aspect (2,1)? (A)   44 (B)     (C)       0 (D)   – (E)   –44 23. What dimensions needs to a rectangle need to maximize the realm and feature a fringe of a hundred meters? (A)   40 m by way of 10 m (B)   45 m by way of five m (C)   35 m via 15 m (D)   30 m by way of 20 m (E)   25 m by means of 25 m 24. What confident numbers not just yield a minimal sum, but in addition produce a manufactured from a hundred? (A)     50 and a couple of (B)     25 and four (C)     10 and 10 (D)     20 and five (E)   100 and 1 25. What numbers either have a sum of 23 and a product that's maximized? (A)   12 and eleven (B)   11. five and eleven. five (C)   10 and thirteen (D)     9. five and thirteen. five (E)     8 and 15 26. If y = 4x3 – 9x2 + 6x, then what's the price of the relative minimal, if any? (A)   –1 (B)     0 (C)     (D)     1 (E)     2 bankruptcy sixteen functions of Derivatives Drill 2 solutions and factors resolution KEY 1. E 2. B three. A four. D five. A 6. E 7. C eight. A nine. E 10. A eleven. A 12. B thirteen. B 14. B 15. C sixteen. D 17. C 18. B 19. D 20. B 21. D 22. D 23. E 24. C 25. B 26. D factors 1. E First, you need to take the by-product of the given functionality, maintaining in brain undefined, b, and c all signify constants, now not variables. y = ax2 + bx + c y′ = 2ax + b Given the two coordinates and their respective slopes, you could get a hold of linear equations bearing on a and b, that are solved to figure out the person values. y′ (–1) = 2a(–1) + b = 6 and y′ (5) = 2a(5) + b = –2 So, the equations are –2a + b = 6 and 10a + b = –2. Stack the equations on best of each other to begin fixing for the constants. you could cast off b completely by means of subtracting the 2 equations. Plugging the worth of a into both equation yields b = .

Download PDF sample

Rated 4.65 of 5 – based on 34 votes